Waarom zijn wij fysiospecialist?

             We hebben een nieuw totaalconcept ontwikkeld met een op uw persoon afgestemde behandeling.                    

Door de bron van het signaal te raken behandelen wij de pijn die de gebruikelijke fysiotherapie niet verhelpt.


 

Personal Graded Exposure

 

De wetenschap
De pijn, het verkrampen van de spieren en de belemmering in het bewegen is bij 80% van de klachten een gevolg van schrikreacties van het lichaam op een belasting of aandoening. Als de arts u onderzoekt, blijkt dat er geen sprake is van een medisch te constateren weefselbeschadiging. De gevoelszenuwen in het lichaam, die u beschermen tegen onheil van buiten, geven te krachtige waarschuwingssignalen af.

De methode
Personal Graded Exposure is gericht op het afbouwen van de verkramping en de schrikreacties van het weefsel op aanraking en beweging.
U traint uw lichaam, door onder gecontroleerde omstandigheden en in voortdurende samenspraak met de therapeut het pijnlijke weefsel te belasten. Deze training helpt het lichaam zichzelf te genezen. De oorspronkelijke bewegingsmogelijkheid wordt herontdekt.

De behandeling
In een ontspannen houding leert u voelen hoe het lichaam reageert op aanraking. Tijdens rustige bewegingen ontdekt u het moment waarop de belemmerende verkramping optreedt. Met oefeningen, lokale bewegingen, palpatie technieken en dry needling wordt het prikkelbare weefsel volgens een strak protocol bevraagd en uitgedaagd (exposure training).
Door Personal Graded Exposure leert uw lichaam de training te ondergaan zonder pijnlijke schrikreacties.

De aandoening
Wij kunnen de pijn en de belemmerende verkramping bij spier- en peesaandoeningen, artrose van de gewrichten, nek- , rug- , bekkenklachten en hoofdpijnklachten met goed resultaat behandelen. Ook voor klachten naar aanleiding van long- en vaatproblemen kunt u bij ons terecht. Vanuit de specialismen manuele therapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie worden de klachten vakkundig gediagnosticeerd en behandeld.

Wilt u meer weten over de dry needling behandeling volgens deze methode, kijk dan hier.

Fysiospecialist Sloothaak,
Pijn persoonlijk behandeld.