Een nieuwe aanpak

Fysiotherapie als interactief onderwijs

Fysiotherapie volgens de methode Personal Graded Exposure lijkt op gezondheidsonderwijs met een interactief trainingsprogramma, met het lichaam als aangrijpingspunt. Wij verschaffen de informatie die u nodig heeft om actief betrokken te zijn. Doordat de patiënt samen met de therapeut het probleem te lijf gaat ontstaat een deskundig opgezette en met succes uitgevoerde behandeling.TechnoGym Excite Run Now 700-2-600x600

Door middel van biofeedback apparatuur wordt informatie over spierspanning, ademhaling, hartfrequentie, lichaamstemperatuur en zuurstofgehalte van het bloed zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Met behulp van videomateriaal en computer gaming ontdekt u hoe uw lichaam werkt en krijgt u opnieuw controle op de verstoorde lichaamsfuncties. In de behandelruimte en de oefenzaal krijgt u de mogelijkheid onder deskundige begeleiding aanuw herstel te werken. U ontdekt dat u kunt genezen door te handelen op basis van de reacties die uw lichaam vertoont op aanraking, beweging en fysieke inspanning. Wij hebben apparatuur om de behandeling op te nemen zodat alle instructie en oefencorrecties op een USB-stick kan worden meegegeven. U kunt thuis de behandeling opnieuw bekijken en de oefeningen herhalen.

download

Fysiotherapie volgens de methode Personal Graded Exposure is te vergelijken met interactief onderwijs. Een deskundig uitgevoerde en  succesvolle behandeling ontstaat pas als de patiënt  samen met de therapeut het probleem te lijf gaat.

We hebben apparatuur om de behandeling op te nemen zodat alle instructies en oefencorrecties op een USB-stick kunnen worden meegegeven. U kunt thuis de instructies opnieuw beluisteren en de oefeningen herhalen.