Dit trainingsprogramma is opgesteld voor mensen die nog conditioneel moeten herstellen van een ongeval, operatie, ziekte of pijnklacht aan het bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de nabehandeling van een hernia operatie, knie- of heupprothese, acute lage rugklachten, tennisarm, whiplash. Deze training is ook geschikt voor mensen waarvan de chronische pijnklachten mede veroorzaakt worden door een gebrek aan kracht en stabiliteit in het lichaam. Een  aangepast oefenschema kan deze klachten doen verminderen en zelfs  laten verdwijnen.

In dit programma wordt tevens aan preventie gedaan. Er wordt gewerkt aan de belastbaarheid van de nek, rug, schouders, knieën  en andere probleemgebieden. Het is een individueel trainingsprogramma waarvan de fysiotherapeut het verloop met u bespreekt en evalueert. Een persoonlijke coach staat u met raad en daad bij tijdens de uitvoering daarvan.

Medische fitness wordt gegeven in een setting van 1 tot maximaal 4 personen. Zo kunt u in uw eigen tempo verantwoord bewegen. U hoeft niet bang te zijn voor onnodige overbelasting, het programma is aan u aangepast. Vanuit de principes  van Personal Graded Exposure wordt tijdens de training veel aandacht besteed aan het leren omgaan met de signalen van het lichaam.