Fysiofit.
Fysiofit staat voor sporten onder fysiotherapeutische begeleiding. Het is bedoeld voor mensen die (ondanks eventuele lichamelijke klachten) hun uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en algehele spierconditie willen onderhouden en/of verbeteren. Afhankelijk van wat uw lichaam aan kan, sport u tot maximaal 45 minuten individueel of met een klein groepje (max 4 personen) op een vaste tijd in de week. Het opstellen van een trainingsschema, het aansturen en corrigeren van de oefeningen en het evalueren van het effect van de training gebeurt individueel.
Met behulp van cardio-apparatuur wordt het uithoudingsvermogen getraind. Verder traint u afwisselend de armen, buik, rug, en benen met een pulley, losse gewichten en verschillende andere materialen om te werken aan de coördinatie, de lenigheid en de lokale spierconditie.
Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.
Voor deelname aan fysiofit vult u de medische vragenlijst in die u onderaan deze pagina vindt. Deze informatie wordt aangevuld tijdens een intakegesprek op de praktijk.

Beweegprogramma COPD
In samenwerking met het revalidatiecentrum Breda afdeling ‘Schoondonck’ (centrum voor longrevalidatie) is het project ketenzorg COPD gestart. De multidisciplinaire samenwerking verbetert en optimaliseert de kwaliteit van de zorg aan de COPD-patiënt. Speciaal voor deze aandoening is het mogelijk om groepstraining te volgen in ons centrum.
In een aantal individuele sessies fysiotherapie wordt middels testen en vragenlijsten informatie over uw fitheid vastgesteld. De fysiotherapeut bespreekt samen met de patiënt zijn/haar individuele doelen en een gericht oefenschema wordt opgesteld. Om slijm effectiever op te hoesten worden ademhalingsoefeningen in deze sessies uitgebreid doorgenomen. Na deze eerste sessies traint u in een kleiner groepje van maximaal 4 mensen. Doelen van de training zijn: conditieverbetering, spierkrachttoename, houdingsverbetering en verbetering van ademhalingstechniek.

Beweegprogramma voor kinderen
Kinderen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking hebben in het dagelijks leven vaak onvoldoende mogelijkheden om aan lichaamsbeweging te doen. Dat is jammer, want trainen en sporten is goed voor het welzijn van het kind. Het heeft een positief effect op het uithoudingsvermogen, zelfrespect en de sociale contacten. Door onze kinderfysiotherapeute wordt aan deze kinderen de mogelijkheid geboden om sportief actief te zijn op hun eigen niveau.

Vragenlijst

[contact-form-7 id=”520″ title=”Vragenlijst Fysiofit”]