Verantwoord eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een juist gewicht en een gezond lichaam. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en een aantal vormen van kanker. Overgewicht is een van de meest voorkomende problemen bij een verkeerd eetpatroon. Het is belangrijk bewust te zijn dat overgewicht kan leiden tot klachten in spieren en gewrichten. Ook het niet lekker in je vel zitten of je eigen futloos voelen heeft vaak te maken met de juiste voeding. Een mens kan niet zonder de juiste voedingsstoffen, vergelijk het met een auto die niet kan rijden zonder benzine en alle onderdelen om die benzine goed zijn werk te laten doen. Het eten en drinken van gezonde producten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden. Elk product bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten is de kans het grootst dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Je hebt met de Schijf van Vijf oneindig veel mogelijkheden om te variëren met eten en drinken. Binnen de vakken en de adviezen van de Schijf van Vijf (zie tekening) heb je de vrijheid om zelf te bepalen wat je eet. De vijf vakken laten zien met wat voor soort producten je je lichaam gezond kunt houden.

Een medewerker binnen onze praktijk, Niels van Hamont, kan u met advies op maat helpen bij het zoeken naar het juiste voedingspatroon.  Tijdens de intake word er een doel gesteld wat we willen gaan bereiken, dit juist door het leefpatroon aan te passen waar vooral u zichzelf prettig bij voelt.

Door middel van ondersteunende consulten en weegmomenten proberen wij de juiste weg in te sturen. Een gezond eetpatroon is geen garantie voor een goede gezondheid, maar wel een voorwaarde. Als je een aandoening hebt, zoals een allergieën of intolerantie, is goede voeding extra belangrijk. Met behulp van de schijf van 5 en onze voedingsconsulent kunnen wij u helpen aan het juiste advies voor u problemen op het gebied van voeding en bewegen. We kunnen als praktijk dit op verschillende manieren aanbieden.

Prijzen

Module 1: Keuzemodule

intake (1e behandeling)

consulten

weegmomenten

sportmoment*

 

eenmalig 40 euro

22.50  euro per keer (30 min)

7 euro per keer (10 min)

7 euro per keer

Module 2: 45 euro per maand

intake (1e behandeling)

consulten

weegmomenten

spatie

eenmalig 40 euro

1 x per maand

1 x per maand

Module 3: 70 euro per maand

intake (1e behandeling)

consulten

weegmomenten

spatie

eenmalig 40 euro

2 x per maand

2 x per maand

Module 4: 90 euro per maand

intake (1e behandeling)

consulten

weegmomenten

spatie

eenmalig 40 euro

2 x per maand

2 x per maand

*v.a. 17-02-21 worden de consulten bij onze praktijk voor de voedingsadvies niet meer vergoed vanuit de zorgverzekeraar