Fysiotherapie volgens de methode Personalized Graded Exposure is gezondheidsonderwijs met een interactief trainingsprogramma en het lichaam als aangrijpingspunt. De innovatieve feedback apparatuur verschaft u informatie die nodig is om actief betrokken te zijn bij uw herstel. Door samen met de therapeut het probleem aan te pakken verzekerd u zich van een deskundig opgezette en succesvol uitgevoerde behandeling. U leert hoe u zelf aan uw herstel kunt werken. De biofeedback apparatuur geeft informatie over spierspanning, ademhaling, hartfrequentie en lichaamstemperatuur. Het zuurstofgehalte van het bloed wordt zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Met behulp van videomateriaal en computer gaming ontdekt u hoe uw lichaam werkt. Met een door onszelf ontwikkeld meetinstrument kunnen wij u tijdens een pijnpuntbehandeling laten horen en zien met welke kracht het gevoelige weefsel wordt aangeraakt en behandeld. Wij hebben apparatuur om de behandeling op te nemen zodat alle instructie en oefencorrecties op een USB-stick kan worden meegegeven. U kunt hiermee de behandeling thuis opnieuw bekijken en de oefeningen herhalen.

Door middel van biofeedback apparatuur wordt informatie over spierspanning, ademhaling, hartfrequentie, lichaamstemperatuur en zuurstofgehalte van het bloed zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Met behulp van videomateriaal en computer gaming ontdekt u hoe uw lichaam werkt en krijgt u opnieuw controle op de verstoorde lichaamsfuncties. In de behandelruimte en de oefenzaal krijgt u de mogelijkheid onder deskundige begeleiding aanuw herstel te werken. U ontdekt dat u kunt genezen door te handelen op basis van de reacties die uw lichaam vertoont op aanraking, beweging en fysieke inspanning.

Fysiotherapie volgens de methode Personal Graded Exposure is te vergelijken met interactief onderwijs. Een deskundig uitgevoerde en  succesvolle behandeling ontstaat pas als de patiënt  samen met de therapeut het probleem te lijf gaat.

We hebben apparatuur om de behandeling op te nemen zodat alle instructies en oefencorrecties op een USB-stick kunnen worden meegegeven. U kunt thuis de instructies opnieuw beluisteren en de oefeningen herhalen.