We hebben een nieuw totaalconcept ontwikkeld met een op uw persoon afgestemde behandeling.

De gebruikelijke benadering in de fysiotherapie bestaat uit oefenen totdat het lichaam sterk genoeg is en de pijn verdwijnt. In de dagelijkse praktijk blijkt dat niet altijd te lukken. De pijn belemmert uw herstel. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze hardnekkige en terugkerende pijnklachten van het bewegingsapparaat.

Drs. Johan Sloothaak is aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd als klinisch epidemioloog. Tijdens de Masterstudie Evidence Based Practice heeft hij een eigen behandelmethode voor pijn bij bewegen ontwikkeld. Deze vorm van fysiotherapie heet “Personalized Graded Exposure” (individueel aangepast uitdagen): “Door de bron van de pijn in het weefsel zorgvuldig gedoseerd te raken treedt gewenning op. De pijnlijke signalering verdwijnt en de oorspronkelijke bewegelijkheid komt terug”.

De wetenschap
Slechts 20% van de klachten in houding, beweging en ademhaling zijn een gevolg van een medische vast te stellen afwijking. De pijn, spierverkramping en belemmering in het bewegen wordt in 80% van de gevallen veroorzaakt doordat het betreffende weefsel naar aanleiding van een traumatische belasting of een aandoening overdreven gevoelig en schrikachtig reageert.

Vakmanschap
Wij hebben een team van specialisten op het gebied van manuele therapie, bekkenfysiotherapie, sportfysiotherapie en kinderfysiotherapie die de pijn en belemmering bij spier- en peesirritatie, artrose van gewrichten, nek-, rug-, bekkenklachten en hoofdpijnklachten met een goed resultaat kunnen behandelen. Ook als u, naar aanleiding van long- en vaatproblemen, door pijn en spierkramp belemmerd wordt in het bewegen, kunt u bij ons terecht.

De behandeling
De door drs. Johan Sloothaak ontwikkelde methode richt zich op het afbouwen van de pijnlijke schrikreacties. Eerst leert u te ontspannen en ontdekt u hoe het lichaam reageert op aanraking en beweging. Daarna wordt met manipulatieve handgrepen het pijnlijk weefsel op een zorgvuldig gecontroleerde wijze geraakt. Indien nodig wordt een door drs. Johan Sloothaak ontwikkelde nieuwe vorm van dry needling gebruikt om moeilijk bereikbaar of diep gelegen pijnlijk weefsel tot op de millimeter nauwkeurig te benaderen. Vervolgens gaat u in voortdurende samenspraak met de therapeut oefenen. De pijn wordt minder en u verlegt de grens van de beweeg mogelijkheden. Dit interactief trainingsprogramma is een vorm van gezondheidsonderwijs met het lichaam als uitgangspunt. De “Personalized Graded Exposure“ benadering leert het lichaam zich aan te passen en te functioneren zonder pijnlijke schrikreacties.

Meer weten?
De methode “Personalized Graded Exposure” is geschikt voor alle aandoeningen waar pijn en spierverkramping een belemmerende rol speelt bij het bewegen. Staat u open voor een individueel aangepaste uitdaging en wilt u meer weten over deze nieuwe behandeling van pijn bij bewegen?

Klik hier voor het contactformulier.